Open Coffee: het concept

Open Coffee WijchenOpen Coffee is een regelmatig gehouden, informele bijeenkomst waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ideeën bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken.

Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kop koffie. In eerste instantie was de gemeenschappelijke factor ‘online’, maar deze focus is inmiddels verdwenen.

Het Open Coffee-concept is begonnen in Londen en wordt inmiddels iedere week wereldwijd gehouden op meer dan 500 locaties. Tijdstip en inhoud verschillen per stad. Wat gelijk is: overal ontmoet je interessante, toegankelijke en aardige mensen.

Voor wie is Open Coffee?

Open Coffee is voor iedereen. Iedereen is welkom. Goede gesprekken in een informele sfeer ontstaan als vanzelf.

Het begin

De initiator van de OpenCoffee Club in Londen is Saul Klein, een van de oprichters van Skype. Met de bedoeling om internetondernemers, developers en investeerders informeel met elkaar kennis te laten maken. En om zo de investeringsindustrie transparanter te maken en ondernemerschap aan te moedigen.

Open Coffee Nederland

De eerste Open Coffee in Nederland werd in maart 2007 gehouden in Amsterdam. Een paar maanden later volgde Utrecht. Geleidelijk aan kwamen er in Nederland meer Open Coffee initiatieven. En na een artikel in tijdschrift Revu en een uitzending op het NOS journaal volgde begin 2009 een boom aan nieuwe Open Coffee’s. Inmiddels zijn er in den lande al zo’n 50 Open Coffees.

Open Coffee Wijchen

De Open Coffee Wijchen kenmerkt zich door een mengelmoes van mannelijke en vrouwelijke ondernemers, grotere en kleinere bedrijven. De Open Coffee wordt regelmatig bezicht door mensen uit de lokale politiek.

De Open Coffee onderscheidt zich door korte presentaties (15 minuten) over veelal praktische of inspirerende onderwerpen. Degene die de presentatie verzorgt, neemt ook de kosten voor de koffie voor zijn of haar rekening.

Meestal wordt de Open Coffee Wijchen gehouden in Restaurant Magnolia’s van BurgGolf Wijchen, maar soms wordt gebruik gemaakt van andere lokaties als Kasteel Wijchen, Sporthal Arcus, Wijchen Schaatst en Hockeyclub MHC Wijchen.

Kom gerust zelf eens kijken, de laatste woensdag van de maand. Volg ons op Twitter of Linkedin, of laat je e-mailadres achter en wordt vanzelf op de hoogte gesteld!

Leave Yours +

No Comments

Leave a Reply

* Required Fields.
Your email will not be published.

10 keer per jaar laagdrempelig netwerken voor ondernemers uit de regio Wijchen
© Copyright 2011 Open Coffee Wijchen - Theme: FlatPack by ThemeFurnace.

×