Local SEO door Yoast – 28 januari 2015

Vijf jaar Open Coffee Wijchen! Dat is best iets om bij stil te staan, dachten we zo. Vijf jaar geleden kwamen we samen bij BurgGolf en besloten we dat die Open Coffee best eens kon gaan werken in Wijchen. We hadden natuurlijk niet kunnen hopen dat ie nu, na vijf jaar, nog steeds zo goed bezocht is!

Vijf jaar geleden vroeg ik Joost de Valk van Yoast een presentatie te geven over internetmarketing. Net als de Open Coffee bestaat Yoast dit jaar vijf jaar. En net als toen bij die eerste bijeenkomst zal Joost een presentatie geven over internetmarketing. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de cirkel al rond is. Bert Withaar en ikzelf hebben nog steeds veel plezier in het organiseren van de bijeenkomsten!

Local SEO

Yoast over Local SEO bij de Open Coffee WijchenNatuurlijk kun je in Google proberen om op 1 te komen voor ‘autoverzekering’, maar dan mag je concurreren met allerlei online verzekeraars met enorme marketingbudgetten. Is dat wel wat je wil voor je bedrijf dat vooral focust op lokale klanten? Vast niet. Google heeft steeds beter door hoe de wereld geografisch in elkaar zit en dat als jij in Wijchen zoekt op een bakker, je niet de bakker in Groningen bedoelt. Je zou je beter bezig kunnen houden met Local SEO.

Local SEO, of lokale zoekmachine-optimalisatie, is eigenlijk alles wat te maken heeft met het optimaliseren van je website voor de lokale zoekresultaten in Google. Dat kan zijn in Google maps, maar ook als iemand zoekt op Open Coffee Wijchen bijvoorbeeld. Daar komt best wat bij kijken, maar is verrassend simpeler dan je zou denken. Joost de Valk van Yoast legt het je allemaal uit tijdens de Open Coffee van 28 januari aanstaande.

Update na de koffie

Wat een geweldige opkomst! Meer dan 80 ondernemers die deels voor Joost en deels voor de koffie kwamen. Allemaal bedankt!

Zoals afgesproken delen we bij deze graag de presentatie van Joost over Local SEO. Bezoek ook vooral onze website yoast.com voor meer SEO gerelateerde artikelen, onze Local SEO plugin voor WordPress websites of lees ons eBook voor meer achtergrondinformatie.

Local SEO – Open Coffee Wijchen Januari 2015 from Joost de Valk

 

Wil je na deze presentatie graag aan de slag met je eigen website en zoek je daar een lokaal webbureau bij, dan raden we je graag onze buren van Prode aan. Die kunnen je prima helpen met je WordPress website (incl. onze plugins) en de lokale optimalisatie daarvan!

Tags

Leave Yours +

No Comments

Leave a Reply

* Required Fields.
Your email will not be published.

10 keer per jaar laagdrempelig netwerken voor ondernemers uit de regio Wijchen
© Copyright 2015 Open Coffee Wijchen - Theme: FlatPack by ThemeFurnace.

×