Bibliotheek Wijchen – 1 juli 2015

Open Coffee in de Bibliotheek Wijchen

1 juli 2015

Na jaren brainstormen, plannen en bouwen opende de Bibliotheek Wijchen op 1 mei jl. de deuren van de nieuwe ruimte in ’t Mozaïek.

Samen met de gemeente Wijchen is gezocht naar de mogelijkheid om tegelijk met een forse bezuinigingsoperatie en ingrijpende reorganisatie een bibliotheek te bouwen die klaar is voor de toekomst. Nadat de bouw gestart was, is samen met een heleboel Wijchenaren op de markt, in interviews en in denktanks nagedacht over de inrichting en dienstverlening met de bedoeling om voor iedereen ruimte te maken voor het vinden van nieuwe verhalen en kennis, leesplezier en ontmoeten van anderen, kortom het vergroten en verrijken van ieders leefwereld.

Het is een plaats geworden waar mensen van alle leeftijden zich thuis voelen, kunnen meedoen en zich laten inspireren op allerlei manieren:

  • struinen, lezen, gebruiken en lenen: boeken, ebooks, tijdschriften, kranten, dvd’s, blu-rays, games, digitale content;
  • lezingen, presentaties en vertel- en muziekvoorstellingen op de Vloer;
  • cursussen, workshops en besprekingen in het Lokaal;
  • leesclubs, Taalhuis, internetcafé, een ontmoeting of gesprek met een kennis of deskundige aan de Ipadtafel of Tafel van…;
  • kunst kijken bij de Inspiratiewand, kunst maken in het Werkatelier;
  • voorlezen of voorgelezen worden in de Weide, de Boomhut, de Vensterbank of een gezellig zitje.

Kijk voor meer informatie ook op www.bibliotheek-wijchen.nl.

Open Coffee in de Bibliotheek Wijchen

Tijdens de Open Coffee op woensdag 1 juli ben je van harte uitgenodigd voor een inspirerend en verrassend bedrijfsbezoek aan deze nieuwe bibliotheek.

Anja Kaashoek, directeur van de bibliotheek, vertelt meer over het bibliotheekconcept, het samenwerken met lokale ondernemers en het betrekken van (mogelijke) klanten bij de dienstverlening.

Je wordt door medewerkers rondgeleid om de mogelijkheden van de nieuwe bibliotheek te verkennen en we gaan met elkaar in gesprek over wat bibliotheek en ondernemers elkaar te bieden hebben, nu en in de toekomst.

Graag zien we je op woensdag 1 juli aanstaande tussen 9 en 11 uur bij de Bibliotheek Wijchen, Campuslaan 8 in Wijchen. Tot dan!

Let op

Bij wijze van uitzondering vindt de Open Coffee Wijchen deze keer niet plaats op de laatste woensdag van de maand, maar op de eerste woensdag van de maand erop: 1 juli 2015.

De komende maanden staan sowieso nog op het programma:

  • Juli: geen Open Coffee Wijchen
  • Augustus: Minibeurs Open Coffee in ‘t Mozaïek
  • Oktober: Gemeente Wijchen in het kasteel
Voor september zoeken we nog een spreker/sponsor!

Tags

Leave Yours +

No Comments

Leave a Reply

* Required Fields.
Your email will not be published.

10 keer per jaar laagdrempelig netwerken voor ondernemers uit de regio Wijchen
© Copyright 2015 Open Coffee Wijchen - Theme: FlatPack by ThemeFurnace.

×